Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym
Przepis:
Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym
Jajka gotujemy i obieramy ze skorupek. Mięso dzielimy na plastry i rozbijamy je cienko tłuczkiem.Schab solimy i pieprzymy. Na każdej porcji układamy po dwa jajka i zawijamy rolady. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Obsmażone rolady podlewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190ºC na ok. 15-20 minut.
Upieczone mięso przekładamy na talerz, a sos stawiamy ponownie na ogniu. Dodajemy chrzan i delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
500 g schabu bez kości, 200 ml bulionu warzywnego, 40 ml oleju, 30 g tartego chrzanu, 15 g mąki pszennej, 6 jajek przepiórczych, 1 liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.
Smacznego