Gulasz wieprzowy

Przepis:
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć partiami na oleju, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić, dodać liść laurowy, dusić na małym ogniu. Następnie cebulę pokroić, podsmażyć, dodać paprykę w proszku, odczekać chwilę i dodać do mięsa.
Pieczarki i paprykę pokroić, poddusić. Gdy już mięso będzie dosyć miękkie, dodać pieczarki i paprykę, oraz koncentrat pomidorowy. Zaprawić mąką rozrobioną w wodzie lub zasmażką, dodać zioła i pieprz, dusić jeszcze chwilę.

Składniki:
Szynka kulka około 70 dag, cebula 1 szt, papryka 1 szt, pieczarki 5-6 szt
czosnek 2 ząbki, olej, mąka, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, tymianek, rozmaryn, papryka w proszku słodka, sól i pieprz.

Smacznego

Inne przepisy